Je weet al dat je via dividenduitkering fiscaal voordeliger geld uit je vennootschap kan halen dan via klassiek loon... maar wist je ook dat er een nóg efficiëntere manier bestaat?

 Met een aandelenoptieplan via Call+ kan je jezelf als bestuurder vergoeden op een manier die fiscaalvriendelijk, flexibel én wettelijk perfect onderbouwd is.

๐Ÿ‘‰ Hoe werkt het?

Je ontvangt een bonus van je eigen bedrijf om via optieaandelen te kopen om de wereldwijde beurs om je te belonen voor je werk

 Spelen op de beurs denk je, niets voor mij, maar!

 ๐Ÿ‘‰ In de praktijk?

Er vindt geen reële aankoop van aandelen plaats en er gaat ook geen geld naar de beurs.

Wat er wél gebeurt: bij afloop of afkoop van de optie (na 1 jaar) wordt de waarde ervan gewoon in geld uitgedrukt, en krijg je een cashvergoeding gebaseerd op de stijging van het aandeel. Een zuivere waard verrekening dus — zonder dat je ooit zelf moet investeren.

De hele structuur is 100% conform de Belgische wet van 26 maart 1999, én de regels rond belangenconflicten onder het WVV.

 

De werkwijze uitgewerkt door Call+ in deze techniek er zo op gebouwd dat er helemaal geen geld uit je zaak naar een beursplatform hoeft te gaan, het is puur het gebruik van wettelijke fiscale technieken.

 

๐Ÿ‘‰ Waar zit de  “fiscale” winst?

Doordat de belasting en sociale kas op de optie lager zijn dan de vennootschapsbelasting en roerende voorheffing die je anders zou betalen op de “resterende winst” in je vennootschap doe je een aanzienlijk voordeel, ook al kosten die implantatie plan per bedrijfsleider per jaar +- 3.600,00  (*)

  

๐Ÿ‘‰ Weliswaar moet de procedure strikt gevolgd worden, maar dit is met alle fiscale voordelen zo!

Nadat we de simulatie hebben besproken en u het aanbod wilt aanvaarden, dan moet je dit aanbod binnen de 60 dagen aanvaarden, Dan wordt het belastbaar voordeel eenmalig forfaitair vastgeklikt op dat moment, op een waarde van +- 25% van de werkelijke waarde en daar betaal je je belastingen op, daar zit dan ook het belastingvoordeel. 

โœ”๏ธ Je betaalt een hogere bedrijfsvoorheffing met je vennootschap, maar wint dit uit door een veel lagere voorafbetaling van het volgend jaar. (je kunt deze kost wel eventueel over 2 aangiften bedrijfsvoorheffing spreiden )
โœ”๏ธ Je zal een zwaardere afrekening van de sociale kas, maar deze kost is ook een aftrekbare kost voor je privé belastingen, dus is de kost eigenlijk naar de helft te herleiden.

โœ”๏ธ Call+ kost ook geld, maar dit is een aftrekbare beroepskost voor je zaak, en deze kosten zijn meegenomen in je rendement!

โœ”๏ธ De kosten van Call+ worden via de boekhouder gefactureerd

๐Ÿ‘‰ administratief?

Dat neemt Call+ en Fisc@West volledig op zich:

โœ”๏ธ Waardering van hoeveel mag via Black-Scholes
โœ”๏ธ Registratie in een optieregister

โœ”๏ธ Rapportering conform EMIR/LEI
โœ”๏ธ Volledige begeleiding zonder extra werk voor jouw boekhouding

โœ”๏ธ Volledige begeleiding mochten er vragen van de fiscale administratie komen.

 

๐Ÿ‘‰ Geen addertjes?

โœ”๏ธ  Er moet natuurlijk een vooruitzicht op winst zijn in je volgend boekjaar, we kunnen het nooit gebruiken om winst uitkering te optimaliseren van dit huidig lopend boekjaar.

โœ”๏ธ  Je moet een loon uit je vennootschap nemen, met toch een waarde van +- 30.000,00, anders  is dit niet interessant.

โœ”๏ธ   Je kan ook niet al je winst in dit systeem “pompen”, want je maximum hangt af van je loon.

โœ”๏ธ De onderliggende waarde is wel gebaseerd op een “beurswaarde”, maar stel dat er een wereldwijde crisis is op het moment van afkoop kan je nog altijd je uittredingsmoment maand na maand uitstellen, zonder grote gevolgen voor je  fiscaal rendement.

โœ”๏ธ  Deze optimalisatie techniek heeft onder heel wat druk gestaan, maar dankzij de huidige regering “ De Wever” is er geen reden om aan te nemen dat dit als fiscaal misbruik wordt bestempeld, het staat duidelijk in de programmawet dat dit toegestaan is + de waarde van de ruling ( overeenkomst met de belastingsdienst)

Het Call+ rendement heeft al meer dan 15 jaar een bewezen Return on Investment (ondanks Coronacrisis, Huizencrisis, Energiecrisis, Bankencrisis…)

De rode lijn is de gemiddelde belasting in de vennootschapsbelasting binnen ons kantoor.

De grafiek betekend: “per € 100 brutowinst die je uit de vennootschap haalt is er een x% NETTO voor de begunstigde”

 

๐Ÿ’ก Met Call+ benut je jouw vennootschap als hefboom om op een intelligente, fiscaal geoptimaliseerde manier jezelf te vergoeden — zonder de volle klassieke loonlasten, zonder beursrisico en zonder rompslomp.